26 thoughts on “Perempuan Travel Solo

  • May 15, 2019 at 2:38 pm
    Permalink

    Kawan wife aku suka travel solo serata dunia. LastΒ² temu jodoh dgn orang jerman.

    Reply
  • May 15, 2019 at 2:42 pm
    Permalink

    amaran komen acah alim di bawah
    πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡

    1) perempuan tak boleh musafir tanpa mahram/2 org teman perempuan

    2) punyalah study nk travel , tp mekah madinah xda dalam list

    3) org nk travel negara org lain pun study bagai nak rak, ni nak pg umrah/haji punyalah taknak study, buat tapi tak rasa, tu tak mabrur tu

    Reply
  • May 15, 2019 at 2:55 pm
    Permalink

    Bagi le perempuan yang cakap..

    Reply
  • May 15, 2019 at 3:03 pm
    Permalink

    Abang botak mana!!! Jgn sampai kami boikot!! Hahaha

    Reply
  • May 15, 2019 at 3:16 pm
    Permalink

    Video abg botak mane? Geng dia dah sangap dh ni

    Reply
  • May 15, 2019 at 3:44 pm
    Permalink

    Sunnah mengembara at least berdua, tapi sunat kan, buat dpt pahala, x buat takpa. Perempuan lak at least ada mahram teman. Tapi jgn kecam aku, selamat alhamdulillah, x selamat nak buat camne, ujian. Tapi betul la apa bro ni ckp, kena prepare betul2 dulu. Elok2 nya yg gadis nak travel solo ni pasang martial art sikit dan bykkan berdoa supaya selamat sentiasa insyaallah.

    Reply
  • May 15, 2019 at 4:09 pm
    Permalink

    Next time kakak Siti Hajar cakap pasal ni please… Apa cabaran paling getir? Preparation mentally/ fitness? Apa yg alasan untuk family yang tak izinkan? Back up plan just in case benda2 teruk jadi… me once lasak juga tapi keluar jauh sikit dah siap tulis wasiat…takut+preparation.

    Reply
  • May 15, 2019 at 4:10 pm
    Permalink

    Terbaeek…. Khairul Jamain antara yg aku suka dengar dalam ml studio…

    Reply
  • May 15, 2019 at 4:38 pm
    Permalink

    Female solo taveller here! πŸ™‹
    Kunci dia kena berani, street smart, buat research seadanya, kena pandai berkawan (ni optional, untuk jimat duit cab/tuktuk n untuk hilangkan kesunyian.😁)
    Best solo trip aku, was Myanmar for 2 weeks.. πŸ’ͺπŸ’ͺ

    Reply
  • May 15, 2019 at 4:48 pm
    Permalink

    Apa kata yang perempuan tu travel saja ke hati saya.

    Reply
  • May 15, 2019 at 5:07 pm
    Permalink

    Woi. Sanggup ko lupa nama aku? Haha πŸ˜‚

    Reply
  • May 15, 2019 at 5:32 pm
    Permalink

    Kami nak video pasal kejadian punchline Afrika!

    Reply
  • May 15, 2019 at 5:48 pm
    Permalink

    Aku dah lama nk tanya. Parka dia tu beli kt mane

    Reply
  • May 15, 2019 at 6:12 pm
    Permalink

    Traveler solo perempuan Yg aku admire kak siti. IG dia derubirusiti. Pernah pergi Pakistan solo n banyak lagi..

    Reply
  • May 15, 2019 at 6:28 pm
    Permalink

    Abang ni baru balik dari travel.. sikat rambut tertinggalah tu..

    Reply
  • May 15, 2019 at 6:40 pm
    Permalink

    Islam melarang wanita bermusafir tanpa membawa mahram

    Reply
  • May 15, 2019 at 7:05 pm
    Permalink

    Pergaulan tu penting.. x kira laki kea perempuan kea main campur x jaga batas ape … pernah jer tgok kawan laki travel main sentuh orang asing cm biasa jer sbb iman di dada sudah tiada… huhu pandai plak judge orang tp itu la kebenarannya.. 😝

    Reply
  • May 15, 2019 at 7:08 pm
    Permalink

    We Want Abg Botak

    Whatever it takes

    Reply
  • May 15, 2019 at 7:10 pm
    Permalink

    Orang sembang bab travel dia sibuk nak abang botak punya video. Apabenda lah

    Reply
  • May 15, 2019 at 7:18 pm
    Permalink

    Traveller perempuan yg aku admire n selalu tgk ialah minah saleh dari Holland..name channel dia ITCHY BOOT
    travel seluruh dunia dgn ride seorang diri… PADU

    Reply
  • May 15, 2019 at 7:22 pm
    Permalink

    Bang.. Tau bulan ni puasa.. Tapi rambut sikat la.. 🀣 joke joke

    Reply
  • May 15, 2019 at 7:25 pm
    Permalink

    Mika ada iras dgn ainawafi r.. ke aq sorg je yg rasa bnda ni?

    Reply
  • May 15, 2019 at 7:39 pm
    Permalink

    Ckp la mcm mna kuat perempuan pun, kena tangkap dgn nigga sasa beramai2, di lauk bergilir2 baru ko tau serik. Nasihat aku xpayah la ambil resiko, travel je ramai2 dan pastikan ada kawan. Bak kata pepatah lebih baik mencegah dari mengubati
    Ps : melainkan ko sendiri yg nk dilauk beramai2

    Reply
  • May 15, 2019 at 8:00 pm
    Permalink

    first time travel solo this year march.. kerana terpaksa sbb member accident (tggal a few day jd nak pergi). so nak tak nak kena teruskan jugak n my first ever solo country is CHINA n now im addicted as a female solo traveller

    Reply
  • May 15, 2019 at 8:09 pm
    Permalink

    perempuan mana reti travel. pompan travel untuk letak gambar kat instagram je. bukannya nak belajar apa2 pun.

    Reply
  • May 15, 2019 at 8:11 pm
    Permalink

    Inspire me more.. wish me luck.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Important This site makes use of cookies which may contain tracking information about visitors. By continuing to browse this site you agree to our use of cookies.